Rýžový protein z černé rýže Novafood 500g Doza
Kód: 8596347501628Související produkty
Detailní popis produktu
Za tvrzením „ ve zdravém těle zdravý duch” může z velké části stát i rýžový protein, který vám zcela nenásilnou formou dodá nejdůležitější „stavební materiál” pro vaše tělo. Jak je známo protein (krycí jméno pro bílkovinyJ) je zodpovědný za řadu funkcí v lidském organismu: buduje svalovou hmotu, udržuje zdravé kosti, napomáhá spalování tuků, dodává tělu všechny základní aminokyseliny.
Rýžový protein podporuje vegany a vegetariány v jejich životním stylu, tím že jim nahrazuje absenci bílkovin v bezmasé stravě. Svým obsahem bílkovin, vlákniny, sacharidů a minerálů se řadí mezi top produkty pro zdravý životní styl. U rýžového proteinu se můžete těšit i na zvýšený obsah methioninu, ten třeba luštěninám chybí.
Jako ostatní rostlinné proteiny, i tento obohacuje chuť, hlavně ale nutriční složení polévek, smoothie drinků či zeleninových šťáv. Lze jej přidat i do pečení.
Proteiny (bílkoviny) jsou významnou skupinou látek zastávající v organismu nejrůznější funkce. Nejdůležitější je funkce stavební, což znamená, že tvoří aktivní tělesnou hmotu. Proteiny jsou složeny z aminokyselin, přičemž určitá část je pro organismus esenciální. Tyto esenciální aminokyseliny je nutno přijímat v potravě. Je nezbytné dbát na jejich pravidelný přísun.
Rýžový protein obsahuje BCAA aminokyseliny (cili s rozvetveným retezcem), mezi než patrí valin, leucin a izoleucin. Na rozdíl od ostatních aminokyselin, které jsou metabolizovány v játrech, jsou tyto zpracovávány prímo ve svalech, a podílí se tak významne na stavbe svalové tkáne. Obsahuje jich sice o neco méne než hrachový protein, ale oproti nemu je naopak bohatý na methionin, což je esenciální aminokyselina, která se vyskytuje velmi omezene v lušteninách. Pokud ty jsou pro nás hlavním zdrojem bílkovin, tak práve rýžový protein je ideální doplnkovou potravinou.
ZPŮSOB POUŽITÍ: Přidejte do koktejlů, ovocných nebo zeleninových šťáv, smoothies, zmrzliny, apod.
SLOŽENÍ: rýžový protein z černé rýže
Země původu Německo
Ø Výživové údaje ve 100 g výrobku:
Energetická hodnota | 1579 kJ / 373 kcal |
Tuky | 1,8 g (z toho nasycené mastné kyseliny 0,4 g) |
Sacharidy | 11 g (z toho cukry <0,5 g) |
Vláknina | 4,3 g |
Bílkoviny | 80,1 g |
Sůl | 0,01 g |
Obsah aminokyselin na 100 g:
Asparagová kyselina | 7,13 g |
Glutamová kyselina | 14,3 g |
Serin | 3,95 g |
Histidin | 2,02 g |
Glycin | 3,68 g |
Threonin | 3 g |
Arginin | 6,89 g |
Alanin | 4,7 g |
Tyrosin | 4,6 g |
Valin | 4,2 g |
Methionin | 2,5 g |
Fenylalanin | 4,4 g |
Isoleucin | 3,8 g |
Leucin | 7,1 g |
Lysin | 2,99 g |
Prolin | 3,7 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.