Koření a soli

Má jemnou, kořenitou chuť a vůni. Užívá se v asijských kuchyních do omáček a vařené rýže, kterou zbarví krásně do žluta.

Semena černuchy seté patří mezi nejzdravější potraviny na světě, v kuchyni fungují skvěle jako aromatické koření. Je známá také jako "černý kmín". Semena černého kmínu jsou...

Dátá čaj (dátá čaj masala, indický bílý čaj, Yogi čaj) je směs koření k přípravě indického bílého čaje.

Speciální ruský postup pražení s žitem a zelným listem Tato sůl černé barvy se vyrábí na bázi obyčejné soli s přídavkem žitné mouky podle starého receptu regionu Kostroma se...

Prášek karotky se používá do salátů, polévek, k masu nebo do limonád. Karotka je zdrojem provitaminu A a minerálů.

Meduňka je medonosná rostlina s citronovou vůní. Používá se k přípravě bylinného čaje k podpoře trávení a proti nadýmání, ke zklidnění, dále k ochucení mléka, ale i jako koření...

Petržel je zdrojem vitamínů a minerálů a významným dekoračním prvkem pokrmů.