Hořčice jemná OLIVOVÁ 200ml Novafood

Kód: 8596347505879
Značka: Nova Food
75 Kč –12 %
olivova removebg preview (1)
75 Kč –12 % 66 Kč 57,39 Kč bez DPH
Skladem

Excelentní plnotučná hořčice s velmi jemnou chutí oliv. Výborná k rybě, červenému masu, bílému masu, podávaným za studena i za tepla.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Milujeme rozmanitost. Rozmanitost druhů, barev a chutí. Rozmanitost nám zprostředkovává příroda a my ji pak můžeme předat i vám - formou velmi chutných, různých a zajímavých produktů. Jedním z nich je i hořčice jemná křenová. O ní jsme skálopevně přesvědčení, že se pro svou chuť stane stálou položkou na vašem nákupním seznamu. Hořčici sem tam určitě doplníte jinými druhy s extravagantnější chutí, nicméně tahle ve vaší lednici často chybět nebude.

Excelentní plnotučná hořčice s velmi jemnou chutí oliv. Výborná k rybě, červenému masu, bílému masu, podávaným za studena i za tepla.

Složení: voda, bílé hořčičné semínko, ocet, cukr, kurkuma, pitná voda, olivy, jedlá sůl, regulátor kyselosti: E270, antioxidant: E300 

Hořčice - chutná i léčí „Už staří Řekové věřili, že hořčici věnoval lidem sám řecký bůh lékařství Asklépios. Dávno předtím však hořčičná semínka využívala tradiční čínská medicína, která hořčicí léčila zažívací potíže. Silice v hořčici vyvolává prokrvení zažívacího traktu, a tím podporuje trávení i látkovou výměnu. V lidovém léčitelství se hořčičné semínko doporučuje při nechutenství, špatné funkci střev, líné činnosti žaludku a při náchylnosti k zácpě. Při delším užívání však hořčice snižuje funkci vylučování moči, proto by se jí měli vyhýbat lidé s nemocnými ledvinami. Známým léčivým prostředkem jsou hořčičné placky na bolesti kloubů a zad, ale málokdo ví, že hořčičné náplasti přiložené na hrudník výborně podporují odkašlávání při zánětu horních cest dýchacích. V současné době se hořčice z farmakologického hlediska zkoumá i jako lék s protinádorovými a antioxidačními účinky. Hořčice v podobě husté pasty se nepodává jen jako ochucovadlo k masu, ale je i jednou ze surovin pro přípravu různých omáček, marinád a zálivek do zeleninových salátů. Hořčičné semeno se používá k přípravě sladkokyselých nálevů, polévek a dokonce i pro přípravu kořeněných perníků.