Hořčice jemná ČESNEKOVÁ 200ml Novafood

Kód: 8596347505855
Značka: Nova Food
75 Kč –12 %
cesnekova removebg preview (1)
75 Kč –12 % 66 Kč 57,39 Kč bez DPH
Skladem

Velice příjemná jemná chuť česneku.Vhodná ke všem druhům mas, Hořčici ocení všichni milovníci jemných chutí.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Jídlo tvoří  podstatnou část našeho života. My v NOVAFOODU to víme. Proto se snažíme naši nabídku stále rozšiřovat. Naše věrné zákazníky nejspíš vůbec nepřekvapí, že u nás najdou hned několik druhů hořčic. Oběd si můžete dát třeba s jemně pikantní hořčicí s bylinkami. Je výborná k masům i uzeninám. Je skvělou společnicí ke snídani, obědu i k večeři. Podávat ji můžete i k chuťovkám, které pro vaše hosty připravíte. Na bylinkovou hořčici si snadno zvyknete, zamilujete si ji a pak už bude jen stálou položkou na vašem nákupním seznamu. Tím však nemyslíme, že byste měli zůstat jen u jedné hořčice. To by byla škoda. Naše hořčice se krásně doplňují. Vyzkoušejte všechny!

Velice příjemná jemná chuť česneku.Vhodná ke všem druhům mas, Hořčici ocení všichni milovníci jemných chutí.

Složení: voda, bílé hořčičné semínko, ocet, cukr, kurkuma, sůl, česnek.

energie na 100g  
Kj 377,00
Kkcal 90,00
tuky 4,90
z toho mastné kyseliny 0,10
Sacharidy 4,50
z toho cukry 4,50
Bílkoviny 6,80
Sůl 1,60


Hořčice - chutná i léčí „Už staří Řekové věřili, že hořčici věnoval lidem sám řecký bůh lékařství Asklépios. Dávno předtím však hořčičná semínka využívala tradiční čínská medicína, která hořčicí léčila zažívací potíže. Silice v hořčici vyvolává prokrvení zažívacího traktu, a tím podporuje trávení i látkovou výměnu. V lidovém léčitelství se hořčičné semínko doporučuje při nechutenství, špatné funkci střev, líné činnosti žaludku a při náchylnosti k zácpě. Při delším užívání však hořčice snižuje funkci vylučování moči, proto by se jí měli vyhýbat lidé s nemocnými ledvinami. Známým léčivým prostředkem jsou hořčičné placky na bolesti kloubů a zad, ale málokdo ví, že hořčičné náplasti přiložené na hrudník výborně podporují odkašlávání při zánětu horních cest dýchacích. V současné době se hořčice z farmakologického hlediska zkoumá i jako lék s protinádorovými a antioxidačními účinky. Hořčice v podobě husté pasty se nepodává jen jako ochucovadlo k masu, ale je i jednou ze surovin pro přípravu různých omáček, marinád a zálivek do zeleninových salátů. Hořčičné semeno se používá k přípravě sladkokyselých nálevů, polévek a dokonce i pro přípravu kořeněných perníků.